Почетна 9 Актуелно 9 Звери и два летећа

Звери и два летећа

12.10.2021. | Актуелно

Изложба слика Илије Башичевића Босиља Звери и два летећа отворена је у МНУ „Илијанум“ 14.12.2017.године.

На изложби је јавности, по први пут од њиховог настанка, представљено десет слика сликаних на стаклу. Разлог зашто су ове слике до сада „спавале“ у депоу музеја је тај што нису биле опремљене рамовима, те самим тим није било могуће њихово излагање.

Пре неколико година, конзерватори Покрајинског завода за заштиту споменика културе из Петроварадина су почели са опремањем слика на стаклу из нашег фонда, поштујући стил рамова којим је урамљен највећи део Илијиних слика. Резултате сарадње две установе смо приказали публици овом изложбом, дајући јавности на увид део наше делатности који није толико видљив, а то је заштита уметничког фонда који чувамо у нашем музеју.

МУЗЕЈ НАИВНЕ УМЕТНОСТИ „ИЛИЈАНУМ“ ПОСЕДУЈЕ ЈОШ ИЛИЈИНИХ СЛИКА НА СТАКЛУ КОЈЕ НИСУ ОПРЕМЉЕНЕ РАМОВИМА, ТАКО ДА ЋЕ ОВАЈ ВИД САРАДЊЕ БИТИ НАСТАВЉЕН И У НАРЕДНИМ ГОДИНАМА, А РЕЗУЛТАТИ ЋЕ БИТИ ДАТИ НА УВИД ЈАВНОСТИ НЕКИМ БУДУЋИМ ИЗЛОЖБАМА.

Повезани чланци

Мој Илија

Мој Илија

Синоћ је у МНУ "Илијанум" у 18 часова отворена изложба слика МОЈ ИЛИЈА. У питању су дела из приватних колекција наших суграђана. Изложби...

opširnije

Категорије

    Закажите групну посету Музеју